Waar kan ik terecht voor trainings/voedingsadviezen?
Ben jij opzoek naar een hardloopschema op maat of wil je meer weten over voeding?
FysioStofberg helpt je graag verder met de voorbereiding voor jouw (halve) marathon. Kortom zij zorgen er voor dat iedereen zo goed mogelijk voorbereid aan de start staat.
Worden er gezamenlijke trainingen georganiseerd?
Speciaal voor de deelnemers van Run for KiKa Marathon wordt er weleens een trainingsloop georganiseerd na afloop van een deelnemersbijeenkomst.
We geven ruim van te voren de data en locaties door via de
website, mail en andere media.
Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?
Voor een Run for KiKa Marathon is een goede conditie vereist. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie keer per week te lopen zodat je +/- 25 - 40 km per week loopt. Vier maanden van te voren raden we aan vier trainingen per week aan met afstanden tussen de 40-50 kilometer per week.
Neem contact op met
FysioStofberg om samen te bepalen wat jouw trainingsschema wordt!
Moet ik een sportmedisch advies aan vragen?
Vanuit Run for KiKa Marathon is het niet verplicht om een sportmedisch advies aan te vragen, maar wij adviseren dit wel. Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie. Ook wordt je gewicht, vetpercentage, cholesterol en bloeddruk opgemeten. Daarnaast maakt de sportarts een ECG (hartfilmpje), krijg je een uitgebreide longtest, een bloedonderzoek en doe je een inspanningstest.
Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Tot slot wordt er een advies gegeven over veilige en verantwoorde sportbeoefening om jouw lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sportmedische onderzoeken of keuringen vanuit de aanvullende verzekering. Je krijgt de kosten van sportmedisch onderzoek alleen vergoed als het advies wordt gegeven door een sportarts die werkt bij een sportmedisch adviescentrum of een sportmedische instelling die aangesloten is bij de Federatie van Sportmedische Instellingen.
Is het noodzakelijk een sportblessure verzekering af te sluiten?
Wij adviseren deelnemers om
altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking (afhankelijk waar de marathon plaatsvindt).
Voor de buitenlandse marathonreizen geldt dat het mogelijk is om voor die reis bij TUI Sports een annuleringsverzekering met sportblessure af te sluiten. De verzekering dekt 100% van de reiskosten wanneer je jouw reis onverhoopt moet annuleren als gevolg van een blessure, waardoor je niet kan deelnemen aan de marathon. Voor het afsluiten van deze verzekering kan je contact opnemen met TUI Sports:
sports.events@tui.nl.